Bağkur Prim 2020

Bağkur prim tutarları asgari ücret esas alınarak hesap edildiğinden asgari ücret artışı ile birlikte her sene 01 Ocak’tan itibaren bağkur primleri de yükselmekte. Bağ-Kur herkesin bildiği üzere kendi adına ve hesabına çalışanların ya da isteğe bağlı prim ödemek isteyenlerin prim ödediği bir sistemdir.

Bağkur kapsamında ödenecek aylık güncel prim tutarlarına ve bağkur hakkında bize sıklıkla iletilen tüm sorular ve cevaplarına bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

2020 bağkur primi ne zaman ödenir ?

Bağ-Kur sisteminden faydalanan vatandaşlarımız vergi kaydı yaptırdıklarında ya da çiftçilikle veya zirai işler ile uğraşıyorsanız ziraat odasına kaydınızı yaptırdığınız andan itibaren başlamaktadır. Bağ-Kur prim ödemeleri cari olarak yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse Mart ayı içerisinde iş yeri açılışı gerçekleştirmiş iseniz Bağ-Kur prim ödemenizin otomatik olarak bir sonraki ay olan Nisan ayı son gününe kadar yapılması gerekmektedir

Ödemediğiniz prim borcunuz ikiden fazla olursa hem sizin hem de bağkurdan yararlanan eşiniz, çocuklarınız anne ve ya babanızın sigortası kapanır. Ayrıca prim ödemelerini düzenli yapmayanlar 5 puanlık teşvikten yararlanamadıkları gibi her gün için gecikme zammı ve faizi de işletilir.

2020 yılı bağkur primleri nereye ödenir ?

Bağ-Kur prim ödemelerinizi resmi web sitesi üzerinde belirtilen anlaşmalı bankalar üzerinden yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca bankanızın Bağ-Kur sistemi ile bir anlaşması mevcut ise bankanızın internet bankacılığı ya da mobil bankacılığı uygulamaları üzerinden prim ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulanmalar üzerinde genellikle Ödemeler kısmında bulunan SGK ödemeleri sekmesinden prim borcunuzu ödeyebilmeniz mümkündür. Bunu sağlamak için T.C. Kimlik numaranızı bilmeniz yeterlidir. Ödeyeceğiniz tutar ise karşınıza otomatik olarak çıkacaktır. Bağ-Kur Prim borçlarınızı ödeyebileceğiniz bankaları sizler için listeledik;

İşte Bağ-Kur Prim Borcu Ödenebilecek Bankalar;

  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • VakıfBank
  • PTT
  • Türkiye İş Bankası
  • Deniz Bank
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Garanti Bankası
  • TEB
  • SGK ile anlaşmalı diğer bankalar

Bağkur primleri ile ilgili tüm sorularınızı bize yorum olarak gönderebilirsiniz.

Bağkur basamak prim listesi 2020

Bağkursa basamak uygulaması 2008/Ekim ayı itibariyle kaldırılmıştır. Yazımızda aşağıda belirtilen tutarlar asgari yani taban primlerdir. Siz belirtilen primlerin 7,5 katına kadar aylık primlerinizi yükseltebilir ve emekli olduğunuzda yüksek maaş almanın önünü açabilirsiniz.

Bağkur primi 2020

Makalemizin başında belirttiğimiz üzere Bağ-Kur veya diğer sistemler üzerinden emekli olmak isteyen vatandaşlarımızın belirli miktar ödeme yapması gerekmektedir. 01 Ocak 2020 tarihi ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında Bağ-Kur sisteminden faydalanan vatandaşlarımızın belirli tutarlarda prim ödemesi gerekmektedir. Sizler için 2020 yılı Bağ-Kur Prim Tutarlarını listeledik. İşte 2020 Bağ-Kur Primleri;

Esnaf bağkur primi ne kadar 2020

Esnaf ve Şirket Ortağı olan vatandaşlarımız 2020 yılında indirimsiz olarak 1015,33 TL prim ödeyeceklerdir. Fakat birim borcunuzun olmayışı ve primleri düzenli olarak ödemeniz durumunda ise %5 indirime hak kazanarak toplamda 868,18 TL prim tutarı ödenmeniz gerekmektedir.

Çiftçi bağkuru ne kadar 2020

Tarım ve Çiftçi Bağ-Kur sisteminden yararlanan vatandaşlarımız indirimsiz olarak 913,80 TL prim ödemeyeceklerdir. Prim borcu bulunmaması ve primlerin düzenli ödenmesi durumunda ise %5’lik indirimden faydalanarak 781,36 TL ödeme yapacaklardır.

İsteğe bağlı bağkur primi 2020

İsteğe Bağlı Bağ-Kur sisteminden faydalanan vatandaşlarımız 941,76 TL tutarında prim ödemesi gerçekleştirecektir. İsteğe Bağlı Bağ-Kur sisteminden yararlanan 4b statüsündeki vatandaşlarımız %5 oranında yapılan indirimden faydalanamamaktadır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz prim ödemelerinden anlaşılacağı üzere esnaf, tarım veya çiftçi olarak sigortası bulunan vatandaşlarımızın borcu bulunmaması ve düzenli prim ödemesi gerçekleştirdiğinde önemli tutarlarda indirim sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra devletimiz belirli aralıklarda Bağ-Kur prim affı düzenlemektedir. Bu af üzerinden faydalanarak indirimli bir şekilde borcunuzu kapatmanız mümkündür.

Ev hanımı bağkur primi 2020

Evde kendi imkanları ile süs eşyası satan herhangi bir vergi mükellefiyeti olmayan kadınlar ev hanımı sigortası kapsamında isteğe bağlı bağkur ödeyebilmekte. Bu kapsamda 01 Ocak 2020-31 Aralık 2020 tarihleri arasında ödenecek aylık en düşük bağkur primi 847,48 TL dir.

En düşük bağkur primi 2020

Ev hanımları için en düşük bağkur primi ev hanımı sigortasıdır. Onun haricinde çiftçilik kaydı ya da esnaflık/şirket ortağı kaydı olmayanlar açısından ise en düşük prim isteğe bağlı bağkurdur.

Bağkur primleri hakkındaki tüm sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.