2020 Emekli Zammı Ne Kadar?

Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisinin beklediği 2020 yılı Ocak ayının zam oranları netleşmeye başladı. Emeklilerin gözü kulağı şimdi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon oranlarında. Son günlerde dövizde yaşanan artışla beraber enflasyon oranının da artması bekleniyor. Bilindiği üzere SSK ve Bağkur emeklilerinin emekli maaş artışları enflasyon oranına göre belirleniyor. Peki 2020 Emekli Zammı Ne Kadar ? Kim ne kadar zam alacak ? SSK En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar ? Bağkur En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar ? İşte 2020 yılında emekli maaşlarıyla ilgili tüm ayrıntılar…..

SSK Emekli Zammı Ne Kadar 2020

Bilindiği üzere SSK ve Bağkur Emeklileri Ocak ve Temmuz aylarında Türkiye İstatistik Kurumunun belirlediği Tüketici Fiyat Endeksine göre maaşlarına zam alıyor. Emekli sandığı emeklileri ise hükümet ile sendikalar arasında geçen görüşme sonucunda belirlenen oranlara göre maaşlarına zam alıyorlar. SSK ve Bağkur emeklileri 2020 yılı Ocak-Temmuz arasında 6 aylık enflasyonun yüzde 5 olmasıyla beraber maaşlarına yüzde 5 lik zam alacaklar.

2020 Ocak Emekli Zammı Ne Kadar ?

Merkez Bankasının yaptığı açıklama doğrultusunda 2020 Ocak emekli zammı oranları belli olmaya başladı. Merkez Bankasının yaptığı açıklamaya göre 2019 yılı ikinci altı ayında enflasyon oranı tahmini olarak yüzde 5 olacak. Tahminler beklenilen oranda olursa SSK ve Bağkur emeklileri maaşlarına 2020 Ocak ayında yüzde 5 oranında zam almış olacak.

2020 En düşük Emekli Maaşı Ne Kadar ?

Merkez Bankasının verilerine göre tahmini enflasyon oranları tutarsa 2020 yılı Ocak ayında en düşük SSK emekli maaşı 1200 TL den 1350 TL’ye  en düşük Esnaf Bağkur emekli maaşı 1250.00 TL’den 1400 TL’ye en düşük Tarım Bağkur emekli maaşı ise 1100.00 TL’den 1250.00 TL’ye yükselmiş olacak. Tabi bu rakamlar tahmini rakamlar.

2020 Emekli Enflasyon Farkı Var Mı?

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zamları ödeme dönemlerinden itibaren memur ve memur emeklilerinin maaş zamları ise Ocak ve Temmuz ayının 1 inden itibaren geçerlidir. Memurlar maaşlarını ayın 15 inde aldıklarından dolayı 15 günlük maaş farkı, memur emeklileri maaşlarını ayın 1 inde aldığından dolayı en az 1 aylık en çok 3 aylık maaş farkı almaktadır. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise maaş zamları maaş aldıkları günden itibaren geçerli olduğundan dolayı herhangi bir maaş farkı almamaktadırlar.

2020 Emekliye İntibak Var Mı ?

2000 yılından sonra emekli olanlar,2000 yılından önce emekli olan emsallerine göre daha düşük maaş alıyor. Bu nedenle yıllardır 2000 yılından sonra emekli olan emekliler intibak yasasının çıkmasını bekliyor.

2020ssk emekli maaşı sorgulama

SSK emekli maaşınızın miktarını ve maaşınızdan yapılan kesintileri en yakın Sosyal Güvenlik Merkezinden ya da E-Devlet şifrenizle e-devlet kapısından öğrenebilirsiniz. Bunun için E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler<SGK<4/A Hizmetleri<4/A Aylık ve Kesinti Bilgileri sekmesinden öğrenebilirsiniz.

2020 bağkur emekli maaşı sorgulama

Bağkur emekli maaşınızı ve kesinti bilgilerinizi yine en yakın SGK’dan ya da E-Devletten öğrenebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler<SGK<4/B Hizmetleri<4/B Aylık ve Kesinti Bilgileri’ne giriş yaptıktan sonra maaşınızı ve kesinti bilgilerinizi görebilirsiniz.

2 Yorum
  1. Rafet SANCAK

    2019 emekli zammı ne zaman belli olur?

    1. Editör

      Ocak ayının ilk veya ikinci haftasında açıklanacağını düşünüyoruz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.