2020Evlilik Kredisi Şartları ve Faiz Oranları

2020 evlilik kredisi devlet destekli olarak veriliyor. Yeni evlenenler için devlet destek kredileri, evlilik kredisi başvurusu, hangi bankalardan alınır gibi konular yazımız içerisinde inceleniyor. Öncelikle yeni evlenecek olan çiftler için bu tarz düşük faizli hatta faizsiz krediler büyük bir umut veriyor.

Devlet destekli evlilik kredisi 2020 kim tarafından veriliyor? Öncelikle evlilik kredisi çalışması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulmuş, ardından bankalar tarafından da onaylanmıştır. Burada amaç yeni evlenecek olan çiftlerin yüklerini azaltmak ve hayata atılmadan önce bir nebze de olsa destekte bulunmaktır. Bu krediden faydalanmak için öncelikle bazı şartları sağlamanız gerekiyor.

2020 Evlilik kredisi için gereken şartlar

Öncelikle evlenecek olan çiftin en az 18 en fazla 24 yaşında olması gerekmektedir. Ayrıca her iki tarafında adli sicil kaydı tamamen temiz olmalıdır. Başvuru yapılırken tarafların mülkleri vs. de kontrol edilmektedir. İhtiyacı olmayan kişiye devlet destekli evlilik kredisi çıkmaz.

2020 evlilik kredisi ne kadar? Şu anda devlet destekli olarak çiftlere 10.000 TL evlilik kredisi veriliyor. Bu kredinin ödemeleri de isterseniz 1 yıl sonra başlıyor. Burada amaç yeni evli çiftlerin biraz kendilerini toparlamaları ve ödemeleri daha sonra başlatması oluyor. Evlilik kredisi için hangi bankaya başvuru yapılır? Bu krediden yararlanabilmeniz için öncelikle yukarıda verilen şartları sağlamanız gerekiyor. Ardından herhangi bir bankada TL çeyiz hesabı açarak devlet desteğinden faydalanabilirsiniz. Bu kredi türünün mevzuatta da yeri vardır.

Aile ve Sosyal Politikalar tarafından desteklenen evlilik kredisinde geri ödeme kolaylıkları da sağlanmış. 1 – 4 yıl arasında değişen vade seçenekleri ile ödemelerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca evlendikten sonra ilk 1 yıl içerisinde çocuğunuz olursa ödemenizi 1 yıl daha erteletebiliyorsunuz.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.