2020 Yılı Bekçi Alımı

Merakla beklenen bekçi alımı başvuru şartları açıklandı. Binlerce işsiz vatandaş için umut ışığı olan bekçi alımları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun duyurusu ile resmen açıklandı. 8 Bin bekçi alınacağını öğrenen vatandaşlar bu kez de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından şartların açıklanmasını ve kontenjan sayılarını irdelemeye başladı. Sizlere bu yazımızda 2020 Yılı Bekçi Alımı Sorusunu cevaplandırmaya çalışacağız.

Birçok vatandaşımız düzenli bir iş elde edebilmek ve geçimini sağlayabilmek adına çeşitli iş olanaklarına başvurmaktadır. Son dönemlerde devlet tarafından yoğun olarak memur alımı gerçekleştirilmekte ve bu da birçok vatandaşımız için heyecanlı bir bekleyişe neden olmaktadır. Özellikle bekçi alımı üzerinde birçok fikir ortaya atılmaktadır. Bekçi alımları ile ilgili çoğu vatandaşımız için devlet kapısında ekmek kazanma umudu kazanmıştır. 2020 yılı bekçi alımlarına dair sizlere detaylı bilgi aktaracağız.

2020 Yılı Bekçilik Alımı Başvuru Zamanı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlarımızın ortak merakı haline gelen 2020 yılı bekçi alımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2020 yılı Bekçi alımlarına dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başvuruların Mart ayı itibari ile başlayacağını bildirdi. Polis Akademi Başkanlığı tarafından alınacak olan bekçi alımları başvurular ile ilgili henüz herhangi bir bildiri yayınlanmış değil.

2020 Bekçilik Maaşı Ne Kadar ?

Bekçi olan kişiler devlet kapısında çalışmakta olup memur statüsünde bulunmaktadır. Bu kapsamda memurlar ile birlikte ön görülen maaş sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde ise medeni hal durumu, çocuk durumu, meslekte geçirmiş olduğu süre ve eğitim durumuna göre maaşlarda değişiklik görülebilmektedir. 2020 yılı Ocak ayı itibari ile lise mezunu olan yeni bekçilerin maaşı 4300 TL’dir. Lisans ve ön lisans mezunu olan bekçiler ise 4500 TL maaş almaktadır.

Ayrıca eşi çalışmayan bekçilere yönelik olarak aylık ek ödeme verilmektedir. Eşi çalışan bekçiler ise bu ek ödemeden faydalanamamaktadır.

2020 Yılı Bekçi Alımı Şartları

Bekçi alımı başvurularının Mart ayında açılacağı bildirilmişti. 8 Bin kişilik Çarşı ve Bekçilik alımına ilişkin başvuru şartları da ön görülmeye başlanılmış fakat resmi olarak açıklama henüz belli olmamıştır. Fakat şartların bir önceki alım ile aynı olacağı ön görüsündeyiz. Başvuru şartlarının açıklanması ile birlikte bu durumu sizlerle detaylı olarak paylaşacağız.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.