7143 Yapılandırma Ödeme Kredi Kartı

7143 yapılandırma ödeme kredi kartı ile nasıl ödenir konusunda tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. 7143 Sayılı Yasa gereği 2018 Mart öncesi vergi ve Sosyal Güvenlik prim borçları yeniden yapılandırılmıştı. 7143 Sayılı Kanunla yeniden yapılandırılan işveren, ssk , bağ-kur ve diğer Sosyal Güvenlik primlerinin taksit ödemeleri devam etmekte.

SGK ve vergi yapılandırma ödemesi için birçok seçenek bulunmakta. Bunlardan birisi de kredi kartı ile ödemektir. Bu yazımızda SGK ve Vergi yapılandırmalarınızı kredi kartı ile nasıl ödeme yapabileceğiniz anlatılacaktır.

7143 yapılandırma ödemesi nasıl yapılır ?

Hem 7143 vergi yapılandırma ödemelerinizi hem de 7143 sgk, bağkur v.s. prim ödemelerinizi anlaşmalı tüm banka şubelerinden, mobil ya da internet bankacılığından, PTT şubelerinden, ATM’lerden yatırabilirsiniz. Vergi yapılandırma ödemeleri vergi dairesi veznelerinden de ödenebilmektedir. Ancak SGK prim borçları için SGK’dan ödeme imkanı bulunmamaktadır.7143 SGK ve vergi yapılandırma ödemesi yapılabilen başlıca bankalar şunlardır;

  • PTT,
  • Ziraat Bankası,
  • Halk Bank,
  • Vakıf Bank,
  • Deniz Bank,
  • Türkiye İş Bankası,
  • Yapı ve Kredi Bankası,
  • Garanti Bank.

Hem vergi yapılandırma 7143 ödemelerinin hem de SGK yapılandırma 7143 ödemelerinin kredi kartı ile online olarak ödenme imkanı bulunmaktadır. 7143 vergi yapılandırma ödemeleri kredi kartı ile internet vergi dairesinden kolayca ödenebilirken SGK yapılandırma ödemeleri de kredi kartı ile prim ödeme sisteminden ödenebilmektedir. Şimdi iki ayrı başlık halinde kredi kartı ile vergi ve SGK yapılandırma ödemelerinin kredi kartı ile nasıl ödenebileceği hususuna değinelim.

7143 sgk yapılandırma kalan taksit ödeme takvimi

7143 Sayılı yasa gereği yapılandırılan SGK primlerine ilişkin kalan taksitlerin son ödeme tarihleri güncel olarak aşağıda gibidir;

  • 11. taksit: 30 Nisan 2020.
  • 12. taksit: 30 Haziran 2020.
  • 13. taksit: 31 Ağustos 2020.
  • 14. taksit: 02 Kasım 2020.
  • 15. taksit: 31 Aralık 2020.
  • 16. taksit: 01 Mart 2021.
  • 17. taksit: 30 Nisan 2021.
  • 18. taksit:  30 Haziran 2021.

Kk ile sgk ödeme

KK ile yani kredi kartı ile sgk ödeme sistemi işverenler, bağkurlular ve tüm prim ödeyenler için internetten kredi kartı ile prim ödeme imkanı sağlamaktadır. Bu sistemde prim ödemesi yapılabilmesi için kişinin e-devlet şifresi olması şartı aranır. Ancak kişiye ait borçlar yine kişiye ait e-devlet şifresi ile ödenir.

Sgk yapılandırma kredi kartı ile ödeme

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kredi kartı ile prim ödeme sisteminden yapılandırma ödemesi yapabilmeniz için e devlet şifrenizin olması gerekiyor. Eğer e devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Kredi kartı ile bağkur, SGK prim ödemesi için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

  • www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. numaranız ve E devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • SGK-Sosyal Güvenlik Kurumu Kart ile prim ödeme uygulaması menüsüne tıklayın ve “UYGULAMAYA GİT” deyin.Kart ile prim ödeme uygulamasına buradan giriş yapabilirsiniz >> sgk kart ile prim ödeme.

Açılan ekranda;

  • Sorgu Türü: Yapılandırma Tahsilatları,
  • Sorgu Tipi: Ödeme yapacağınız sigorta kapsamı seçip ödeme işlemine devam edebilirsiniz.

menülerini seçmeniz gerekiyor. Bağkurda yapılandırma borcu toplu olarak görünür. Eğer siz taksitle ödeme seçeneğini seçtiyseniz tüm borcu seçip sildikten sonra taksit tutarınızı yazın ve ödeme işlemine devam ederek tamamlayın.Bağkur ihya yapılandırma ödemelerini de bağkur geçmiş dönem menüsünden yapıyorsunuz.

7143 sgk yapılandırma kredi kartı ile ödeme

Kredi kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu yapılandırma ödeme sistemine yukarıda belirtildiği gibi giriş yaptıktan sonra;

  • Sorgu Türü: Yapılandırma Tahsilatları,
  • Sorgu Tipi: Ödeme yapacağınız sigorta kapsamı kısmından ilgili prim borç türünü seçerek kart ile kolayca ödeme yapabilirsiniz.

Geçmiş SGK prim borçları için yeniden yapılandırma düzenlemesi gündemde. Yeni SGK yapılandırması kapsamında başvuru yapmak için hemen https://finanslayin.com/sgk-yapilandirma-basvurusu-basladi-mi-2018/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bağkur yapılandırma ödeme

4b bağkur yapılandırma ödemesi ile ihya borcu ödemesini kredi kartı ile yapmak için ise aynı ekranda;Sorgu Türü: 4b Sigortalı Tahsilatları,Sorgu Tipi: Bağ-Kur geçmiş.  

Bağkurda yeni bir af düzenlemesi çıkabilir. Yeni bağkur affı ile prim borçlarınızı yeniden yapılandırma başvurusu yapmak ve tüm detayları öğrenmek için hemen https://finanslayin.com/bagkur-borc-affi-2020/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kredi kartı ile 7143 vergi yapılandırma ödeme

Kredi kartı ile vergi yapılandırma ödemesi yapabilmek için e devlet şifresi sahibi olmanız zorunlu değil. İnternet vergi dairesine kimlik bilgileriniz ile şifresiz olarak da giriş sağlayabilirsiniz. Kredi kartı ile yapılandırma vergi ödemesi için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;

  • https://intvrg.gib.gov.tr/ anasayfasına T.c. Kimlik no ile Giriş ya da E-Devlet yöntemi ile giriş seçeneklerinden birisini kullanarak giriş yapın.
  • İnternet vergi dairesi anasayfasına giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan Borç Sorgulama ve Ödeme anamenüsü altındaki Yapılandırılmış Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme menüsüne giriş yapın.
  • Çıkan borcunuzu seçerek ödeme işlemini tamamlayabilirsiniz.

SGK yapılandırma ve ödeme işlemleri hakkındaki sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

29 Yorum
  1. Zeynep ACAR

    Merhaba 2.taksidi kredi kartı ile öderken ekranda KREDİ KARTI İLE ÖDERSENİZ DİĞER TAKSİTLER VADE TARİHİ KARTINIZA YANSIYACAKTIR ONAYLIYOR MUSUNUZ diye bir ibare çıkmıştı.Bugün vade tarihi aynı karttan çekmesini beklemelli mi yoksa beklemeden taksidi yatırmalı mı acaba?

    1. Editör

      Merhaba.Taksidi yatırmanız gerekiyor bugün. Yatırmazsanız yapılandırma bozulacaktır.

  2. Cengiz Topal

    Merhaba 7143 yapılandırma 3.taksit 1 ay ertelendi mi?

    1. Editör

      Merhaba. Evet 28 Şubat 2019 tarihine ertelendi.

  3. Fikret

    Kyk borcum var yapılandırma hala geçerli mi?

    1. Editör

      İnteraktif vergi dairesi web sitesi üzerinden giriş yaparak kontrol edebilirsiniz.

  4. Fatih Kavalcı

    7143 sgk yapılandırma ödeme 1 ve 2 ci taksiyle beraber 3 cü taksiti ödesem yapılandırmadan faydalanabilir miyim?

    1. Editör

      Birinci ve ikinci taksit ödeme süresi ile birlikte 3.taksit ödeme süresi de 28 şubat 2019 tarihine ertelendi. Sgk gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra ödeme yaparak yapılandırma hakkından yararlanmaya devam edebilirsiniz.

  5. Fahri Yüce

    7143 yapılandırma ödeme işlemini otomatik ödemeye bağlama şansımız var mı? Geçen ay son gün fark edip taksiti ödedik. Bir arkadaşım yapılandırma taksitlerini otomatik ödeme talimatı olarak tanımlanabiliyor dedi bilgi verirseniz çok sevinirim.

    1. Editör

      Merhaba. Bankalarda bu seçenek olabilir fakat kendiniz takip edin. Zira otomatik ödeme talimatında banka son ödeme tarihine kadar ödeme yapmadığından sorun olabilmekte.

  6. Altay

    7143 hangi banka atmlerinden yada nerden nasıl ödeniyor.. hiç bir baanka atm sınde bulamadm bu ödeme sayfasını

    1. Editör

      Merhaba. Hangi borç türü için ödeme yapacaksınız?

  7. rıdvan

    7143 yapılandırmanın bugün ikinci taksidnin son günü pazartesi günü yatırsam bozulur mu acaba

    1. Editör

      Zaman kaybetmeden internet üzerinden ödemenizi tavsiye ederiz. Pazartesi günü yapılandırmanız bozulabilir.

  8. Fatma

    İnternet üzerinden ödemeyi link atarmısınuz bir türlü bulamıyorum

    1. Editör

      Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  9. Selahattin Kuna

    SGK yapılandırma alan bankalar işlem ücreti alıyor mu?

    1. Editör

      Merhaba. Şubeden yada atmlerden ödemeniz halinde ücret alınmaz. İnternet bankacılığı ve ya mobil bankacılık aracılığı ile vadesiz hesaptan ödemede de ücret alınmaz. Sadece kredi kartı ile ödemelerde ek masraf alınır.

  10. ENİS KÜÇÜKCUMALI

    Bu bilgi için teşekkürler.Bunca zamandır borcu ödeyecek yer bulamayışımın sebebi ortaya çıktı.

  11. ENİS KÜÇÜKCUMALI

    7143 yapılandırması yaptım.Ancak geçen haftadan beri e-devlet,internet vergi dairesi,İş bankası ve TEB internet siteleri üzerinden sorgularımda sürekli borç bulunamadı çıkıyor.Yani parayı yatıramıyorum.PTT şubesine gittiğimde Basmane PTT si borcumu buldu ancak nakit istedikleri için yatıramadım.Para bulup Şirinye PTT’ye gittiğimde oradaki memur yine borç ekranını bulamadı.Allahtan süre uzatıldı bu hafta yine yatırmak için uğraşıcağım.Online yatırtabilenler nasıl yaptıklarını nlatırlarsa iyi olur

    1. Editör

      Merhaba Enis, sistemsel bir durum olabilir. Bir kaç gün bekleyerek tekrar sorgulama yapabilirsin.

    2. ENİS KÜÇÜKCUMALI

      15 gündür ödeyemadiğim yapılandırma borcu için bugün İzmir SGK Genel Müdürlüğüne gidip,PTT’den ya da internet üzerinden yatıramadığımı anlattım.Sürenin de 15 EKİM’e kadar uzatıldığını söyledim.SGK Genel Müdürlüğündeki görevli 7143 Yapılandırılmas ödemelerinin uzatıldığına dair bir yazı gelmediğini ve UZATILMADIĞINI söyledi.Ben ısrar edince şefine gidip sordu,şe SADECE VERGİ İLE İLGİLİ ÖDEMELERİN UZATILDIĞINI SGK ve BAĞKUR ödemelerinin uzatılmadğını söyledi.Tabii ben yarın yine SGK’ya gidip ısrarımı sürdüreceğim.Kısacası SGK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 7143 YAPILANDIRMA İLK TAKSİTLERİNİN 15 EKİME UZATILDIĞINI BİMİYOR.İNANILIR GİBİ DEĞİL

      1. Editör

        Merhaba hocam. Yapılandırma birinci taksit süre uzatımı vergi borçları ile ilgili. Sgk ile ilgili değil. Ancak sgk 1.taksidi ödeyemeyenler için de 31 Ekim 2018 tarihli ikinci taksitle birlikte ödenmesi halinde ikinci bir şans verilecek sanırım.

  12. erhan

    ilk taksit süre uzatımı yapıldı ancak internetten ödeme seçeneğinde ilk taksiti zamanında ödemediğiniz için yapılandırmanız bozulmuştur deniyor. yapılandırma hakkım bozuldu mu sistemde güncelleme mi yapılacak

    1. Editör

      Merhaba. Biraz bekleyin hocam sistemde güncelleme yapılacaktır. Ödeme süresi 15 Ekim 2018 tarihine uzatıldı.

  13. Tufan

    7143 yapılandırma Ekim ayı ödemesi saat kaça kadar yapılıyor?

    1. Editör

      Vergi dairesi üzerinden ödeme yapacaksanız son ödeme saati 21:00. İnternet vergi dairesi ve banka kanalları üzerinden ise en geç saat 23:59 a kadar ödeme yapabilirsiniz.

  14. Ahmet Pehlivan

    71431 yapılandırmasının ilk taksitinin son günü ne zaman?

    1. Editör

      1 Ekim Pazartesi gününe kadar ilk taksitinizi ödeyebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.