7166 Teşvik Şartları Nelerdir ?

Resmi gazetede yayımlanan ve yürürlüğe giren 7166 sayılı kanun ile işverenlere çok önemli bir teşvik hakkı daha verildi. 7166 sayılı kanun ile işverenler işe aldıkları ve gerekli koşulları sağladıkları çalışanları için 3 ay boyunca asgari ücret kadar destek alabilecekler. Peki 7166 asgari ücret teşviki şartları nelerdir, 7166 teşvik için ortalama sigortalı hesabı nasıl yapılır, kimler yararlanabilir ? İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

7166 sayili kanun 3 ay asgari ücret teşviki şartları nelerdir ?

Kanunla teşvik maddesi 4447 nolu kanunun geçici 19’uncu maddesinin son fıkrasına eklendi. Dolayısıyla teşvikten yararlanma için genel şartlar 4447-19. madde teşviği ile aynı olacak. Daha önce 27103 teşvik şartları nelerdir başlıklı yazımızda 4447 19. madde teşviğinden yararlanma için istenen temel şartlar konusunda bilgi vermiştik.

Tekrardan ilgili teşvikten yararlanmak için aranan genel şartlara değinecek olursak geçmiş prim dönem borçlarınızın olmaması, bildirgeyi süresinde vermeniz ve prim ödemelerinizi de süresinde yapmanız aranan temel şart. Bunun haricinde özel sektör işvereni olmanız gerekli.

İşçi açısından ise İşkur kaydının olması ve son 3 aylık dönemde 10 günden çokca sigortalı ya da bağkurlu olmamış olması gerekiyor. Bunlar 7166 sgk teşviki için aranan genel şartlar.

Özel şartlar ise işçinin 01 Şubat 2019-30 Nisan 2019 tarihleri arasında işe alınmış olması ve 2018 yılında en az işçi çalıştırılan dönemdeki sigortalı sayısına ilave olarak işe alınmış olması gerekli. Örneğin 2018 yılında en düşük sigorta girişi 2018/Kasım ayı ve çalışan sayısı 1 ise 7166 teşviğinden yararlandıracağınız çalışan haricinde en az 1 çalışanın olması ve teşvikten faydalanma zamanı boyunca bu koşulun sağlanması gerekli. Bunun haricinde geçerli bir mazeret olmadığı sürece işverenin çalışanı 9 ay boyunca işten çıkarmaması gerekiyor.

7166 Teşvikinde işverene ne kadar ödeme yapılacak ?

Gerekli şartları sağlamanız halinde çalışan için net asgari ücret yani 2020,00 TL tutarında ödeme işveren borçlarına mahsup edilecek. İşverene nakit olarak herhangi bir ödeme sağlanmayacak. Prim borçlarına mahsup edilmek üzere işveren emanet hesaplarına aktarılacak.

7166 teşvikli sigortalı tanımlama

SGK işveren sisteminde ilgili teşvik tanımlama ekranı açıldığında yapmanız gerekenler basit. Sigortalının işe girişini yaptıktan sonra sgk işveren sisteminden teşvikten yararlanacak sigortalı listesi kısmından ilgili sigortalı adına sorgulama yaparak kaydetmelisiniz. Sonrasında ise kanun numarasını 07166 seçerek bildirge göndermeniz gerekiyor.

7166 teşvik ortalama hesaplama

Yukarıda da anlatıldığı gibi teşvikten yararlanmak için ortalama sigortalı hesabı için 2018 yılında en az işçi bildirimi olan döneme bakmanız gerekiyor. Yeni açılan bir işyeriniz varsa ya da 2018 yılında sıfır işçi bildirimi olan dönem varsa ortalama sıfır olarak kabul edilir.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

4 Yorum
  1. Reyhan kale

    Isteğe bağlı sigortalıyken ve son 3 aylık dönemdede isteğe bağlı bagkurlu birisi işe alınırsa 7166 teşvikten faydalanabilir mi

    1. Editör

      Evet yararlanabilir.

  2. Ali Osman Kasapoğlu

    Merhaba 7166 sayılı kanun üzerinden işletmemize sezonluk işçi almak istiyoruz. Kafamıza takılan nokta 7 ay sonrasında kalan 2 aylık süre erken sigortasını kapatırsak teşvik ile ilgili cezai işlem uygulanır mı?

    1. Editör

      Merhaba. Teşvik şartlarından birisi 9 ay süre ile çalıştırma. Bu şartı sağlamazsanız teşvik haklarınız yanar.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.