Çiftçi Bağkur Emekli Maaşı 2020

Çiftçi bağkur emekli maaşı diğer bağkurlulara ve diğer sigorta kollarına göre düşük olabilir. Ancak merak etmeyin. Nasıl yüksek emekli maaşı alabileceğinize değineceğiz. Bildiğiniz üzere Bağ-Kur’da 2008/Ekim ayı itibariyle basamak düzenlemesi kalktı ve siz aksini beyan etmediğiniz sürece asgari üzerinden ödeme yapıyorsunuz. Hem asgari üzerinden ödeniyor olması hem de tam 30 gün üzerinden yatmıyor oluşu maaşın düşük olmasına neden olmakta.

Bu yazımızda tarım bağkuru emekli maaşı hesaplama, ortalama emekli maaşı ve konu hakkında merak edilen tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Bundan önce güncel bağkur primlerine göz atmak için ise https://finanslayin.com/2019-bagkur-primi-ne-kadar/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2020 tarım bağkur emekli maaşı hesaplama

Emekli maaşı hesaplamasında dikkate alınan faktörleri kısaca şöyle sıralayabiliriz; ortalama prime esas kazanç, güncelleme katsayısı, prim ödenen sigorta kolları ve primlerin asgariden mi yoksa yüksekten mi ödendiği.

Ortalama prime esas kazanç çalışma hayatınız boyunca adınıza ödenen tüm primlerin güncelleme katsayısı ile yıllar itibariyle hesaplanmış ortalamasıdır. Prim ödenen sigorta kolu maaş üzerinde önemli etkiye sahiptir.

Siz çalışma hayatınız boyunca tarım bağkuru, ek 5 tarım sigortası gibi prime esas kazancı düşük sigorta kollarında ödeme yaptıysanız yüksek maaş almayı beklemeyin. Bunun primlerini asgari yerine biraz yüksekten ödediyseniz ve ya ssk, emekli sandığı gibi kapsamlarda çalıştıysanız ve ya yurtdışı borçlanmanızı yüksekten ödediyseniz yüksek maaş alabilirsiniz.

Yukarıda belirtilenler yüzünden maaşlar herkes için farklı olacaktır. Herkesin prim ödeme zamanı ya da prim ödediği sigorta kolu, ortalama prime esas kazancı farklıdır. Bu yüzden size emekli maaşı hesabı yapabilmemiz için yazı altındaki yorum bölümünden hizmet bilgilerinizi bize yazın. Şimdi gelelim ortalama emekli maaşı tutarlarına.

Tarım bağkur emekli maaşı ne kadar ?

Bağkurda engelli ve ya malulen emeklilik haricinde iki türlü emeklilik vardır. Birisi 5400 günle kısmi emeklilik diğeri ise 9000 günle normal emeklilik. 5400 gün ismi üzerinde kısmi emeklilik olduğundan alınabilecek maaş normal maaşa göre ortalama %20-25 arasında daha düşük olmaktadır.

5400 günden çiftçi bağkur emekli maaşı

5400 günden yani 15 yıl üzerinden 01 Ocak 2020-31 Aralık 2020 tarihleri arasında emekli olan birisine ortalama olarak ödenecek maaş tutarı 800-1000 TL arasıdır. Belki içinizden bu kadar düşük maaş olur mu diyorsunuz ancak maalesef aylıklar böyle.

9000 günden tarım bağkur emekli maaşı

25 yıl yani 9000 günden, 08 Eylül 1999 öncesi başlayan kadınlar için ise 7200 gün üzerinden bağkurda normal emeklilik hakkı mevcuttur. Prim ödemelerinin tamamı çiftçi bağkurunda olan ve 25 yıl prim ödemiş birisinin 2020’de ortalama olarak alacağı emekli maaşı 1200 TL civarındadır.

4b çiftçi bağkuru malullük maaşı

Bağkurlular ilk defa bağkura başladığı tarihten sonra çalışma gücünü en az %60 ve ya üzeri kaybederse, en az 1800 gün prim ve 10 yıllık sigorta süresi de varsa malulen emeklilik hakkından yararlanabilmekte. Bağkurda malulen emekli olacak birisine ortalama bağlanacak emekli maaşı 1000 TL civarında olacaktır. Malulen emeklilik başvurusu yapmak ve ortalama emekli maaşlarına göz atmak için https://finanslayin.com/malulen-emeklilik-sartlari-malulen-emeklilik-maasi-ne-kadar/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

En yüksek tarım bağkur emekli maaşı kaç lira

Emekli maaşlarında tavan sınırlaması yoktur. Ancak prime esas kazanç sınırlamasında vardır. Yani siz aylık bağkur priminizi en fazla tabanın 7,5 katına kadar yükseltebilirsiniz. Dolayısıyla alınacak emekli maaşı ortalama kazancınıza ve aylık bağlama oranınıza göre hesap edileceğinden emekli maaşları için tavan sınırlaması olmaz ve en yüksek emekli aylığı şu kadar olur demek de yanlış olacaktır.

Tüm sigorta kollarında bugün emekli olunması halinde alınabilecek ortalama emekli maaşlarına https://finanslayin.com/emekli-olsam-ne-kadar-maas-alirim/ sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Çiftçi bağkuru ve emekli maaşları hakkındaki tüm sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.