En Avantajlı Kredi Türü Hangisi?

Bu konuyu en kısa şekilde özetleyebiliriz ki uzun vadede ve yüksek tutara sahip olan kredilerde, mevcut alternatiflerin yeterli bulunmadığı durumlarda tüketici, alternatif kredi seçeneklerine yönelerek tercihte bulunmak zorunda kalabilir.

Örnek verecek olursak, ihtiyaç kredisinin 40 bin TL’ye ve 60 aylık vadeye kadar devam ettiği göz önünde bulundurulursa, söz konusu tutarı ve vadeyi aşmak, kimi tüketiciler için bir gereksinim halini alabilir. Buna ek olarak bu en yüksek oranlar için kefile gereksinim duyulduğunu da ayrıca belirtmek gerekir.  İşte bu gibi durumlar söz konusu olan tüketiciler için, ipotekli ihtiyaç kredisi tavsiyesinde bulunabiliriz.

İpotekli İhtiyaç Kredisi Ne Anlama Geliyor?

Yüksek bir tutara sahip ve aynı zamanda da uzun vadeli kredi ihtiyaçlarında, ihtiyaç kredilerinin gereksinimi karşılayamayacağı durumlarda kullanılabilmekte olan bir kredi çeşididir.

Tüketici, gereksinim duyduğu yüksek tutara sahip bir kredi için bir gayrimenkulünü bankaya ipotek olarak gösterir. Söz konusu bu gayrimenkul, kendisine ya da kendisine yakın olan birine ait olabilir. Bundan dolayı bu kredi türü yaygın olarak ev ipotekli kredi şeklinde isimlendirilir.

İhtiyaç Kredisi ile İpotekli İhtiyaç Kredisi Arasında Nasıl Bir Fark Var?

Söz konusu olan bu her iki kredi türü arasındaki en önemli ve en bariz olan farkın faiz oranları olduğunu söyleyebiliriz. İpotekli ihtiyaç kredisi söz konusu olduğunda bankalar, güvence olarak tüketicinin bir gayrimenkulüne ipotek koyduklarından dolayı verecek olduğu kredinin faiz oranları ihtiyaç kredileri ile mukayese edildiğinde çok daha düşüktür.

Bahsini edebileceğimiz başka bir fark da iki kredi türüne ödenmekte olan vergilerde kendini gösterir. İhtiyaç kredisi çekilmesi halinde tüketiciden Kaynak Kullanım Destekleme Fonu ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi olarak adlandırılan iki farklı vergi alınır.

Ancak ipotekli ihtiyaç kredisi söz konusu olduğunda, bankaya teminat olarak gösterilmekte olan gayrimenkul, kredi sahibinin kendisine aitse, bu tüketiciden yalnızca kullanım destekleme fonu ve banka vergisi alınmaktadır.

Tüm bunları özetleyecek olursak eğer tüketicinin gereksinimi kısa vadeli ve aynı zamanda da düşük bir tutara sahipse ihtiyaç kredisi alması daha uygun olacaktır. Ancak uzun vadede ve yüksek tutarda bir kredi gereksinimi söz konusu ise, vergi farkı ile düşük faizli olması hasebiyle ipotekli ihtiyaç kredisi daha uygundur.

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.