Emeklilik Hesaplama 2020

Emeklilik hesaplama işlemleri ve ne zaman emekli olurum soruları çalışanların en çok merak ettikleri konuların başında gelmekte. Kadın ve erkek tüm çalışanlar emeklilik hayalini kurar. Yıllarca çalışarak ödedikleri primlerin karşılığı olan emekli maaşlarını alarak kurdukları emeklilik hayallerini yaşamak isteyen pek çok çalışan için ne zaman emekli olunacağı en çok merak edilen konudur.

Emekli olmak için gereken şartları ve emeklilik tarihi sorgulama hakkında bilgilendirme yapacağımız yazımızda çalışanların hayallerini kurduğu emekliliğin tüm detaylarını paylaşacağız.

Emeklilik Şartları 2020

Emeklilik hakkı kazanabilmek için sigortalı olunan süre, prim gün sayısı ve yaş olarak 3 temel kriter bulunmaktadır. Bu kriterlerin aynı anda sağlayan çalışanlar emeklilik hakkı kazanarak emeklilik maaşı alabilmektedir. Çevremizdeki pek çok kişiden sıkça prim günüm doldu, emeklilik için yaşı bekliyorum cümlesini duyarız. Ülkemizde çok sayıda emeklilik için yaşa takılan bulunmakta ve hükümetin yapacağı bir düzenleme ile emeklilik için yaşa takılmaktan kurtulmak istemektedirler.

Eğer en az %60 ve üzeri raporunuz varsa malulen emekli olabilirsiniz. Yaş beklemeden erken emeklilik hakkı elde etmek için hemen https://finanslayin.com/malulen-emeklilik-sartlari-malulen-emeklilik-maasi-ne-kadar/ sayfamızı ziyaret etmenizi öneririz.

Emekli olmak için kaç gün gerekli ?

Emeklilik zamanını merak eden çalışanlar için bir emeklilik tablosu oluşturulmuştur. Tabloda emeklilik için ne kadar prim ve gün gerekli olduğu yer alırken, emeklilik için gereken yaş sınırı da belirtilmektedir. Kadınlar ve erkekler için ayrı tablolar mevcut olup, 01.05.2008 tarihinden sonra sigorta girişine sahip kişiler için gereken emeklilik şartları;

  • Erkekler için  7200 gün prim şartı ve 60 yaş sınırı bulunmaktadır.
  • Kadınlar için 7200 gün prim şartı ve 58 yaş sınırı bulunmaktadır.

Bağkur ve emekli sandığı kapsamında ilk defa 01.05.2008 tarihinden sonra prim ödemeye başlayan kadınlar 9000 gün ve 58 yaşı, erkekler ise 9000 gün 60 yaşı tamamladıklarında emekli olabilmekteler.

01.05.2008 tarihinden önce ilk defa sigorta, bağkur, emekli sandığı ya da diğer isteğe bağlı sigorta kollarında prim ödemeye başlayanların emeklilik şartları prim ödeme tarihine göre hesap edilmekte.

Bu yüzden yazının sonundaki yorum bölümünden ilk prim ödemeye başladığınız tarih ile doğum tarihinizi ay, gün ve yıl olarak yazmanız halinde ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabiliriz. 

SSK Emeklilik Hesaplama 2020

SSK’lı çalışanlar için hazırlanan tablodan emeklilik tarihi için hesaplama yapılabilirken, E-Devlet ve SGK internet sitesi üzerinden SSK emeklilik sorgulama TC kimlik no ile yapılabilmektedir. SGK sitesi üzerinden yapılacak sorgulama için TC Kimlik numarası, doğum tarihi, hizmete başlama yılı ve SSK prim gün sayısı gibi bazı bilgilere ihtiyaç duyulurken, E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama için hizmete başlama yılı yeterli olmaktadır.

Bağkur emeklilik hesaplama 2020

SSK’lı çalışanlar için mevcut olan sorgulama hizmeti BAĞ-KUR’lulara da sunulmuştur. Bağkur emeklilik sorgulama TC kimlik no ile yapılabilmesi için SGK sitesi ve E-Devlet kapısı kullanılabilmektedir. Benzer bilgilerin sisteme girilmesi ile yapılan sorgulamada emeklilik için yerine getirilmesi gereken şartlar saniyeler içerisinde görüntülenebilmektedir.

Bağkur emeklilik hesaplama tablosu

Bağkurda 08.09.1999 tarihinden önce prim ödemeye başlayanların emeklilik hesaplaması oldukça kafa karıştırıcıdır. Bu yüzden tabloyu paylaşmayacağız. Eğer ilk primi ödeme tarihiniz 08.09.1999 tarihinden önce ise normal emeklilik şartlarınızı öğrenmek için bize yorum kısmından sorabilirsiniz.

Bağkurda 08.09.1999 tarihinden önce başlayan kadınlar 5400 günle 56 yaşı, erkekler de 5400 günle 58 yaşı tamamlamaları halinde emekli olabilmekteler.

08.09.1999-30.04.2008 tarihleri arasında başlayanlardan kadınlar 9000 gün 58 yaş, erkekler ise 9000 gün 60 yaşla emekli olabilmekteler. Bu tarih aralığında girenlerden kadınlar 5400 günle 60 yaşında erkekler ise 62 yaşında emeklilik hakkı elde edebilmekteler.

Ne zaman emekli olurum tc kimlik no ile

T.C. numarası girilmek suretiyle emekli olacağınız tarihi öğrenmek için geliştirilen bir uygulama bulunmamakta. Ancak e devlet sisteminde bunu öğrenme imkanınız var. E devlet şifreniz varsa hemen https://www.turkiye.gov.tr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim bağlantısını ziyaret ederek normal şartlarda ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bağkur emeklilik sorgulama tc kimlik no ile

Bağkurdan normal şartlarda ne zaman emekli olabileceğinizi, emeklilik yaşınızı v.s. e devlet sistemi üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. Yukarıda verilen bağlantıyı ziyaret ederek bağkur emeklilik yaşınız hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Tc kimlikle emeklilik sorgulama

Eğer ne zaman emekli olacağınızı sorgulayacaksanız yukarıda vermiş olduğumuz bağlantıdan bakabilirsiniz. Eğer hali hazırda emekli iseniz ve emekli maaşınıza bakacaksanız bu durumda e devlette SGK kısmında ssk için 4A Aylık Bilgisi, Bağkur için 4B Aylık Bilgisi ve emekli sandığı için 4C aylık bilgisi kısımlarından emekli maaşınızı görüntüleyebilirsiniz.

Bize sorun ne zaman emekli olacağınızı hesap edelim. Yorum bölümünden toplam hizmet süreniz, ilk prim ödemeye başlanan süre ve doğum tarihinizi yazın ne zaman emekli olacaksınız cevaplayalım. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.

Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Tamam Detaylı bilgi için tıklayınız.